Ingredienser
4 välmogna bananer
80 gram smör
20 ml neutral olja
2 dl vitt socker
2–3 dl vetemjöl (skall vara klibbigt men inte flytande när det skall bakas)
1 dl muscavadosocker
1 ägg
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
2 krm bra äkta vanilj
1 stor näve kanderade nötter (typ honungskanderade snacksnötter, grovhackade)
Instruktioner
Blanda bakpulver och vetemjöl, sen i med resten.
Bakas tills du kan dra ur en ren sticka (typ 40–45 i varmluft på 180c, +20c om inte varmluft) i en sockerkaksform, om inte teflon, så smöra o bröda först.
Man kan byta nötterna mot valnötter, pecannötter eller vilka man gillar bäst, blandade kanderade blir dock fantastiskt!
Kategori: bakat
Inga kommentarer
Lämna en kommentar