Scrambled oats… Jag har försökt hitta ett svenskt namn på det, men alla verkar använda det engelska namnet, och havreröra låter… Märkligt. Havreäggröra, kanske?

Trenden med scrambled oats började på TikTok, som så mycket annat. Någon lade ut ett filmklipp med det, och sen hakade andra på.

Jag var skeptisk när jag testade det första gången för några veckor sen, men sen dess har det blivit den fasta frukosten på lördagar (nåja, under förutsättning att jag har banan hemma…) och söndagar.

Hur gör man?

Det är väldigt enkelt. Det här behöver du:

  • 1 st. mogen banan
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • Annat du gillar, som t.ex. 1 msk krossat bovete eller chiafrön
  • Smaksättning, som t.ex. kanel, kardemumma, vanilj, eller annat

Gör så här:

  1. Skala och mosa bananen i en skål.
  2. Knäck i ägget och rör runt.
  3. Häll i havregryn och ev. annat du gillar och ev. smaksättning.
  4. Blanda.
  5. Värm en stekpanna på medelvärme och häll i lite olja eller en klick smör.
  6. Häll i baldningen och bred ut det i stekpannan. Låt det steka en liten stund.
  7. När du börjar få stekyta på undersidan, vänd det. Det gör inget om det går sönder, jag gillar när det blandas större och mindre bitar.
  8. Stek det tills du är nöjd med konsistensen.
  9. Servera som det är, eller med något du gillar, som t.ex. äppelmos, färska bär, eller kvarg.

Det här är det grundrecept jag utgår från. Man kan variera det rätt mycket, vill du ha i mer protein? Blanda i ett ägg till, eller kanske lite proteinpulver. Eller varför inte hacka i ett äpple?

Kategori: recept Taggar: #frukost

Inga kommentarer

Lämna en kommentar