Det här är ett arkiverat inlägg från en blogg som jag och Mimesis hade tillsammans för några år sen, som låg under domänen recept.paddy.se. Jag har sparat undan några av mina favoritrecept, det här är ett av dem.
Tid: 5 minuter + 30 minuter för jäsning.
2 dl kallt vatten
½ paket jäst (25 gr)
4–5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja
- Lös upp jästen i lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.
- Rör ner vetemjölet, det ska bli en ganska lös deg.
- Knåda degen ordentligt, helst för hand så att den blir smidig.
- Ställ degen att jäsa i minst 30 minuter, har man tid kan den gärna jäsa länge i kylskåpet istället.
- Kavla ut degen rimligt tunt och lägg på en plåt, täck med tillbehör och grädda i ordentligt varm ugn (250°) i 10-15 minuter.
Vi har också förslag till pizzafyllningar.